“Türk'ün vazifesi, dünyada öncü ve örnekliktir.. ”
Duyurular

Peygamberimi (Sav) Bana Sevdiren Gönül Dostuma

 

Dost deyince aklıma ilk önce, Peygamber Efendimiz’in (sav) güzel ahlâkı ile bezenmiş, mükemmel insan geliyor. Her zaman O’nun yaşantısı ile bize örnekliğini gösteren, Peygamber (sav) sevgisinden ayrılmadan bize yaşantısı ile yardımcı olan, her zaman kişiliği, şahsiyeti, karakteri, davranışı, cömertliği, güvenirliliği, hoşgörülü oluşu, sevecenliği, merhametliliği, insan eğitimi ustalığı, mertliği ile bize değer veren insan üstü bir insan aklıma geliyor.

 

Kendisi gibi olmamız için büyük bir çaba gösteren, örnekliği ile bize daima destek olan, bizi bizimle tanıştırıp barıştıran, Abdulkadir DURU Hazretlerinin tabiriyle “PAMUĞU DEMİRLE BİRLEŞTİREN”, kendimizle dost olmanın metotlarını yaşayan ve yaşatan mükemmel insan; işte benim gerçek dostumdur.

 

Sevgi dolu yaşayışı ile insanlara “İnsan oldukları için” değer veren, yardımcı olan, tüm hayatını bu insanlık davasına adayan, hiç kimseden, hiçbir şey beklemeyen, daima verici olan, şahsiyet sahibi insan, tanıdığım günden beri tabirimi mazur görün “çarpıldığım”, candan sevdiğim, değer verdiğim, O’nu sevdikçe kendime daha çok saygı duyduğum insandır,O yüce dostum.

 

Kimse hakkında kötü, olumsuz konuşmaması, karşısındakine değer veren ve herkese karşı tevazu sahibi oluşu, insanları içinde bulundukları hal nasılsa olduğu gibi kabul edişi, Peygamber (sav) yaşayışını kendisi bizatihi yaşayarak bizlere sunması, 

 

Özetle; ailemizi samimiyetle kucaklayışı, dededen toruna kadar bizimle bire bir ilgilenişi, kadirşinaslığı, vefası, sadakati, inceliği, nazikliği ile çok kibar dostumdur.

 

Allah (cc) iki dünyada da O’nu bizlerin başımızdan eksik etmesin. (Amin)

 

                   Fatma Mihrace ANNAKKAYA

ORTAK EĞİTİM PLANI

GÜVENİLİR ÇOCUK

KÜTÜPHANE

  • Tanıdığım Yönleriyle A.K.D
    Tanıdığım Yönleriyle A.K.D