“Türk'ün vazifesi, dünyada öncü ve örnekliktir.. ”
Duyurular

İÇ DÜNYA NOTLARIM

İÇ DÜNYA NOTLARIM

 

Zamanın ne kadar hızlı geçtiğini anlamıyorum. Baş döndürücü bir hızla hayat akıp giderken, biz de sürekli hayatımıza anlam katacak bir şeyler yapmanın derdindeyiz. Aradıklarımızı çok uzaklarda zannederken artık yakında aramaya başladık. Günü yaşarken, o günün içinde bulur olduk. Her şeyden evvel güne erken başlayıp, mümkün olduğunca uzun yaşamaya çalışıyoruz. Sürekli günü dolu dolu yaşamaya çabalarken bir taraftan da yaptığımız her şeyi anlamlandırmaya çalışıyoruz. Takdirimiz arttıkça, neyi ne için yaptığımızı anladıkça içimizdeki gayret artıyor.

                                                                                                                                                               03.11.2020

 

 

Bugün Eğitimcimizi bir vesile ile davet ettik.  Sağ olsun bir arkadaşım organize etti. Hep birlikte hazırlık yaptık. Güzel bir sohbet oldu. Eğitimcimiz öyle bir bakış açısı ile dünyaya bakıyor ki, gerçekten biz de bunu kendimize her zaman rehber edinirsek rahat ederiz. Yaşadıklarımıza ve çevremize bakarak asla bu bakış açısından çıkmamalıyız. Bunu kendimize rehber edinirsek ömür boyu huzurumuz kaçmaz. Aslında çok kolay ancak yamalı aklın oyunları bizi raydan çıkartıyor. Neyse ki yaşayan bir Eğitimcimiz var ve bizim kafamızı temizleyip, gözümüzün önünü açıyor. Hemen bizi kendimize getiriyor. Bugün bunu çok iyi anladığımı ve daima bu bakış açısı ile dünyaya bakmamız gerektiğini fark ettim.

 

 

Hayat kısa ve biz bu hayatta sağlıklı bir akılla yaşayıp, sonsuz hayata geçtiğimizde bunu devam ettireceksek, bunu kendimizde gerçekleştirip daima huzurlu olmak zorundayız. Hayatımızın tüm sorumluluğunun bizde olması ve bizim düşünce yapımızın sağlıklı çalışması büyük bir yetki getirir.

                                                                                                                                                                   05.11.2020

 

 

 

Çok verimli ve güzel bir yaz dönemi geçirdik. Geçtiğimiz yıllara göre çok sakindik. Eğitim bahçemizde çok kalan olmadı. Buna rağmen, iki üç kişiyle her iş tıkır tıkır yürüdü. Gelebilen arkadaşların hepsi gerçekten ihlasla ve içten işler yaptılar. Gelemeyenlerin de gönlü buradaydı. Bu yıl oldukça büyük gelişmeler kaydedip, çok şeyler kazandık. Ben de bu yıl kendimce çok yol kat edip güzel işler yaptım. Bilinç düzeyinde de bayağı yol aldım. Neyi ne için yaptığımın bilinci ile daha çok kalp huzuruyla yaşadım. Geleceğe dair ümitlerim arttı. Boş olmadığımızı ve doğru yolda olduğumuzu daha iyi anladım. İnsanın değeri her şeyin üstüne çıkmaya başladı. Bu da azımsanacak bir şey değil. İnsan kalbi huzuru için çalıştığımızın bilinci ile zihin, kalp dünyasında bırakacağımız etkilere daha çok dikkat eder olduk.                                                                                                                       

                                                                                                                                                                   06.11.2020

 

 

Bugün sabah ilk işim lahana sarmaya başlamak oldu. Bir karar vermiştim. Kararım da kimseden beklemeden her işe başlayıp Yüce Allah’ın (C.C)  yardımıyla yapabildiğimin en iyisini yapmak. Akşama kadar üç tane lahanayı sardım. Tabi komşum kendiliğinden gelip yardım etti. Bu hafta herkesin bir işi vardı. Karşı komşum müsait değildi. Ama ben onlara rahat olmalarını, işe başlarken yavaş başlayacağımı (iş içinde eğitim çalışmaları için) ne yapabilirsem o kadar olacağını söyledim. Çünkü haftada bir gün olsun iş içinde eğitime ciddiyetle devam edeceğimi ve herkesin serbest olduğunu söyledim. İsteyen buyursun, istemeyen de kendi bilir dedim. Ama ben kimseye bağlı olmak istemiyorum. Elimden ne gelirse az ya da çok, ne olursa yapacağım dedim. Çok şükür ki bugün de çok işler yaptık.

 

 

Allah (c.c.) izin verirse haftamı verimli geçirmek için haftanın bir gününü de el işi yapmak için ayıracağım. Bu şekilde daha verimli bir kış geçirmek istiyorum. Bir komşum da çok iş seviyor. Ama bu konuda kimseye bağlı olmadan sadece kendime karşı sorumlu olmak ve onların desteğine veya yardımına ihtiyaç duymadan başlamak ve aynı ciddiyetle devam etmek istiyorum.

                                                                                                                                                                   11.11.2020

 

 

Bir kaç gündür evde işler yapıyorum. Kışa girerken dolap içlerini düzenlemeye çalışıyorum. İş yaparken kendimi rahatlamış hissediyorum. Her düzenlediğim yer bana huzur veriyor. Düzen ihtiyaçlarımı doyuruyorum. Evde işler yapmayı da seviyor ve sıkılmıyorum. Kimseyi zihnimde taşımamanın büyük rahatlığı içindeyim. Sadece kendi iç dünyamı takip edip, kalbimdeki değerlere bakmak, bunları değerlendirmek çok önemli. Artık kalbime bakıp, bu değerleri düşünüp, bunları bir sıraya koyma çabası içine girmeye çalışıyorum. İnsanın kendine dönüp kendiyle olan uğraşının farkında olarak yaşaması büyük değer.

                                                                                                                         

                                                                                                                           GERÇEKLİK YOLUNUN YOLCUSU

 

ORTAK EĞİTİM PLANI

GÜVENİLİR ÇOCUK

KÜTÜPHANE

  • Tanıdığım Yönleriyle A.K.D
    Tanıdığım Yönleriyle A.K.D