“Türk'ün vazifesi, dünyada öncü ve örnekliktir.. ”
Duyurular

GÜVENİLİR İNSAN OLMAK DEMEK

 

 

 

 

Tahminimce 2-3 yıl önceydi. Sungurlu’da öğretmen olan kardeşim kendisine bir araba almayı düşünüyordu. Dedi ki; ‘’Sizin teşkilatta arabasını satan var mı? Bir bakayım, dedim. Birkaç arkadaşa sordum, yokmuş arabasını satan. Sonra aradan birkaç gün geçti. Yine ısrarla bizim teşkilatta araba satan olup olmadığını, sordu ve dedi ki; ‘’Araba piyasasının durumu belli, herkese güvenemiyorsun. Sizin oradakiler kimseye yanlış yapmaz. Güvenilir, emin insanlar. Denk gelirse değerlendirelim.’’ dedi.

 

Yine bir gün, apartmanın önünde, teşkilattan bir abimizle ve başka bir komşuyla muhabbet ediyorduk. Havadan sudan muhabbet ederken söz döndü dolaştı, o an yanımızda olan teşkilattaki abimize geldi. Komşumuz, abimizi işaret ederek dedi ki; ‘’ Ben bu arkadaşın her şeyinden eminim, maddi-manevi her şeyine kefilim. Ben komşu sahibi olmamışım, gardaş sahibi olmuşum. Öylesine güvenim tam’’ dedi.

 

Peygamber efendimize neden Muhammed-ül Emin demişler? Neden düşmanları dahi onu emin sıfatıyla anmış? Neden kendisini sevmeyenler ve dahi öldürmek, yerinden yurdundan kovmak isteyenler bile onun güvenirliğine laf söyleyememişler? İşte Efendimizin yıllar öncesinden gelen tartışmasız kabul edilen bu özelliği, hayatta nasıl bir insan olmamız gerektiğini ve bu konunun insan hayatında ne kadar önemli olduğunu gözler önüne seriyor.

 

İşte bizler, adından da anlaşılacağı üzere, Güvenilir İnsan Yetiştirme Vakfı olarak, hem bireysel anlamda hem de teşkilat olarak çok şükür peygamber efendimizin gösterdiği yolda ilerliyor, her hal ve hareketimizde güvenilir insan olma çabasına düşüyoruz. Teşkilatta olmayan yakın çevremiz tarafından, her türlü maddi-manevi konularda, ‘’bu insan güvenilirdir, emindir’’ diye kabul edilmek, onların sana olan bu duygusunu hissetmek, bu hisle iç dünyada neşeli yaşamak, bundan dolayı yakın çevremize güven rahatlığı vermek, onların bu huzurundan insanların aslında toplumdan ne aradığının şifrelerini çözmek, bunun hayatımıza bir anlam katması ve bu yolda derinleşmek bizleri mutlu ediyor. Bu sayede yolumuzun ne kadar değerli olduğunun idrakine varıyoruz.

 

‘’Güvenilir insan olmak’’ demek, süslü bir laftan ibaret değildir. Güvenilir insan olmanın pratiğe geçmiş hali hayatta muhatap olduğumuz insanların zihinlerini karıştırmamak, söz ve davranışların ile onları incitmemek, yeri geldiğinde incinsen dahi incitmemek, “Bu insandan bize zarar gelir mi?” düşüncesinin dahi karşı tarafın duygularında uyanmamasıdır.

 

Güvenilir insan olmak demek, insanın yakın çevresine, “Bu insanın yanında konuşulanlar başka tarafa gitmez, bu insan başkalarının dedikodusunu yapmaz, başkalarının hakkında olumsuz konuşmaz.” kanaatini verebilmektir.

 

Güvenilir insan olmak demek, çalıştığın yerdeki insanların saygı ve sevgisini kazanabilmek, onların her anlamda itimadını kazanabilmektir.

 

Güvenilir insan olmak demek, iyilik yaparken dahi karşı tarafa bunun en ufak mahcubiyetini hissettirmemek, iyilik yapmanın aslında karşı tarafa değil kendi kalbi midemize ve iç huzurumuza bir doyum olduğunu bilmektir ve bunu yaşamaktır.


Güvenilir insan olmak demek, vatanına, milletine ve devletine bağlı olmak demektir.

 

İşte biz bu duygularla fikrimizden aldığımız güçle kendi iç dünyamızda mücadele ediyor, peygamber efendimizin sahip olduğu güvenirlik sıfatına sahip olmak için günlük hayatımızda davranışlarımızı ona göre şekillendiriyoruz.

 

Güvenilir insan olma yolunda aşk ve muhabbetimizin artması temennisiyle….

 

 

 

 

Bekir ULUCAN

ORTAK EĞİTİM PLANI

GÜVENİLİR ÇOCUK

KÜTÜPHANE

  • Tanıdığım Yönleriyle A.K.D
    Tanıdığım Yönleriyle A.K.D