“Türk'ün vazifesi, dünyada öncü ve örnekliktir.. ”
Duyurular

KENDİME BİR KAHVE ISMARLADIM

 

Telefonumun sesiydi çalan. Arkadaşım, “Bir kahve içelim, gel.” diye beni davet etmişti. Dışardaki işlerimi hallediyordum. Tam da bitmek üzereydi, ona döneceğimi söyledim ve telefonu kapattım.

 

Sonra düşünceler sardı bir anda. Bir kahveydi masumca ama yanındaki ikramlar!  Konuştuğumuz her söz kulağıma çalınan dosttan ayrı her seda…. Aynı zararlı atıştırmalıklar gibi beni rahatsız edecekti. Ufacık bir kelime beni, kalbimi lekelemeye yetecekti.  Bile bile elime kelepçe takıp ayağımı prangalatmak gibiydi. Esiri olacaktım boş sözlerin. Hem de bile bile kendi isteğimle esir düşecektim.

 

Bir kahveydi belki görünen ama kendimi kör kuyulara atmaktan farksızdı aslında. Çünkü ben artık zihnimin gövde rahatlığından daha önemli olduğunu bizzat tespit etmiştim. Gönül yorgunluğumun buralardan kaynaklandığını anlamış, önlemimi almak için uyanmıştım.

 

Tabi ki sosyal arkadaşlarım da olacaktı ama henüz o güçte değildim. Zihnimi bulandıracak en küçük bir söz beni kendimden uzaklaştırmaya sebep olabilirdi. Şimdilik kalsın dedim, belki sonraya.

 

Dilimde bir türkü evin yolunu tuttum. Kendimle baş başa kalmaya, gönül aleminde nefes almaya ihtiyaç duyarak kahvemi sonsuz şükürle yudumladım.

 

 

FATMA BEZENİROĞLU

ORTAK EĞİTİM PLANI

GÜVENİLİR ÇOCUK

KÜTÜPHANE

  • Tanıdığım Yönleriyle A.K.D
    Tanıdığım Yönleriyle A.K.D