“Türk'ün vazifesi, dünyada öncü ve örnekliktir.. ”
Duyurular

UYGU KÜMESİ AİLE SOHBETİMİZ

                                                                                                 

05 12 MART

1. HAFTA

 

Mart ayı eğitim kitapçığımızın konusu; “KİŞİLİK EĞİTİMİNDE SORUMLULUKLARIMIZ“ 1.haftayı okuyarak sohbetimize başladık.

 

Zeynep Kızımız:“İnsanlık eğitimi yapıyoruz. Ben de o insanlığa ulaşmak istiyorum. Bu eğitim kolay ama basamak basamak ilerlemek lazım. Baktığımızda bazı insanlara zor gelebiliyor. Kolay dediğimizde de herşey kolaylaşıyor. Bunun için ciddiyet lazım. Ciddi olmazsak bir milim bile ilerleyemiyoruz. İnsan olmak için bir de sabır gerekiyor. Dedem sabretmiş, çabalamış Duru Dedemden öğrenip hedefine ulaşmış. Hedef de insanın eğitiminin bir parçası. Hedef şart olacak ki ilerleyebilelim. Bu hedef de küçük hedef yani, okul, meslek şunu yapacağım gibi değil ömürlük bir hedef olmalı. Ama tabi bu küçük hedeflerle başlamalıyız ki büyük hedefe zorlanmadan, alışarak gidebilelim. İnşallah bu yolda ilerlemeye çalışıyoruz. Benim küçük hedefim; namazlarımı düzenli kılmak, kararlarımda durmak ve İmam Hatip Okulu’na gitmek. Büyük hedefim ise; temele güveni alarak ama en önce kendine güveni alan, ciddiyet sahibi güzel insan olmaktır.”

 

Babamız: “Aferin kızım, çok güzel söyledin…Biz burada güven eğitimi yapıyoruz. Şükür, elindeki ile yetinme, elimizdekinin kıymetini bilme, paylaşma, kimseden beklememe, hoşgörü, kıskanmama gibi insanlık eğitimi yapıyoruz. Kişi yenilik yapacaksa kendinde yapmalı. Çevrede insanlar, ‘O şunu almış, şu araba güzelmiş, şu telefon iyiymiş.’ diye hep eşya, mal, mülk ile kendilerini yenilemeye çalışıyorlar. Tabi bu da hem manevi hem maddi zarar. Ama kişi kendindeki yapamadığı, zorlandığı şeylere karşı yenilik yapmak istese insanlığında çok çabuk ilerleyecektir. Vijdanımızın sesini dinleyip orayı mutlu etmeye çalışıyoruz. Ben orada mutlu olayım ki çevreme de o mutluluğu yansıtabileyim.”

 

Zeynep Kızımız:“Vücudumuz bedenimizden ibaret, bedenimizde düşüncelerimizden ibaret, ona göre şekil alıyor.Evet, babamın dediği gibi “çok para pul insanı dinden uzaklaştırabiliyor.” Itrinin hayatında okumuştum. Itri sultana çok hediye kitap gönderirmiş. Sultan da bir gün buna fil üzerinde birçok altın hediye etmiş. Ama Itri bunu kabul etmemiş. “Bu para beni dinimden, bilgimden dönderir diye.”

 

Annemiz: “Gerçektende yaptığımız çok büyük bir eğitim. Bunu her geçen gün daha iyi idrak ediyoruz. En önce, şu yaptığımız,geliştiğimiz yerleri görmemiz lazım ki meşalemiz olsun. Kişi takdir ile bunu değerlendirmediği zaman  “yapamadıklarımız dağ gibi yaptıklarımız küçücük” olabiliyor. Bunu ancak eğitimi ciddiye aldığımızda anlıyoruz. Baktığımda yaptığımız, geliştiğimiz o kadar çok yönümüz var ki, şükürler olsun. Ne kazandıysak hep bu eğitimin sayesinde oldu. Yaptığımız hiç bir şeyi basite almamamız lazım. Bu haftaki konuda bize her şey söylenmiş. Öğrenci olarak, öğretmen olarak, eğitimci olarak herkesin sorumluluklarını açık ve net olarak söylemiş. Hiçkimseye de sen tamamsın, başkalarını takip et, uyar demiyor. Hep önce sen uygulayacaksın diyor. Bize düşen söyleneni yapmak, bildiklerimizi uygulamak. Yaptıkça hayatımızda zorlandığımız, bizi mutsuz eden şeylerin aslında hiç de zor olmadığını görüyoruz. Nefes almaya başladık çok şükür. “

 

Zehra kızımızın Asr Suresi’ni okuması ile sohbetimizi tamamladık.

 

Alanlı Ailesi

ORTAK EĞİTİM PLANI

GÜVENİLİR ÇOCUK

KÜTÜPHANE

  • Tanıdığım Yönleriyle A.K.D
    Tanıdığım Yönleriyle A.K.D