“Türk'ün vazifesi, dünyada öncü ve örnekliktir.. ”
Duyurular

ŞÜKÜR KÜMESİ AİLE SOHBET RAPORU

 

Nisan ayı “düşünce yönetiminde kesin kararın önemi”

 

Aylık eğitim planımızdan bu haftaki bölümümüzü ve Sağlamolim kitabımızı okuduktan sonra sohbetimize başladık.

 

Ziyade Hanım: Bir akrabam bana bir şey sipariş etti. Aynı şeyi çok kez yaptı. Kendisinin de alabileceği bir şeyi benden istemesi zihnimi meşgul etti ve kızdım da. Alacağım diye söz vermemiştim. Alsam mı, almasam mı derken bir haftamı bununla geçirmişim. Eşimle bu konuyu konuşurken sohbetinden kafam açıldı. Eğitimcimizden verdiği bir örnek bana yol gösterdi. Karşıyı düşünmeyi bırakıp kendi içime döndüm. Ben peygamber sünnetinde hareket edersem rahat edeceğime karar verdim.  Siparişini almaya ve ona hediye etmeye karar verdim. Beni bu konuda aydınlattığı için ona teşekkür ettim.

 

Ayşenur Hanım: Eğitimimiz sayesinde aldığım kesin kararlar çevremde de hükmünü gösteriyor. Okul arkadaşlarım bilmeden de olsa benim kararlarıma uyuyorlar. Ben aralarda boş konuşmamak için kitap okuyorum. Onlar da bana uyup kitap okumaya başladılar. O yüzden kendimi onlara karşı sorumluluk sahibi hissediyorum. O yüzden hal ve hareketlerime daha çok dikkat ediyor ve nerenin temsilcisi olduğumu unutmuyorum.

 

Ahmet Bey: Bizim çizgimiz peygamber çizgisi. Her yaptığımız işte bunu gözeteceğiz. Etraf ne diyor, aklım ne diyor değil; peygamber ölçüsü nedir diye bakıp ona göre hareket edeceğiz.

 

Selman Bey: Okula başladığımdan beri arkadaşlık ettiğim bir arkadaşım var. Randevulaşmalarımızda hiçbir zaman geç kalmadım. O geç kalınca da olumsuz bir tepki göstermedim. Ve bu arkadaşıma örnek olmuş. Geçenlerde bana bunun takdirini ve teşekkürünü etti.

Okulda birkaç arkadaşımla bana proje verdiler. Ve projenin başında duran hoca şehir dışına gidecekmiş. Hocalarımız konuşurken duydum. O kadar insanın içinde beni güvenilir bulduklarını, bu işi bir bana emanet edebileceklerini konuşuyorlardı.

Okul arkadaşlarımla muhabbet ederken okula başlayalı herkesin değiştiği, geldiği gibi kalmadığı konuşuldu. Bir arkadaşım ‘sen hala geldiğin gibisin. Huylarında değişiklik olmadı. Helal olsun.’ dedi. Çünkü benim mukaddes bir eğitimim ve eğitimcim var. Çevremdeki insanlara böylesine güven vermekten gurur duydum. Kesin karar verişimizden kaynaklanan bir şey bu. Kesin karar hem kendine saygını artırıyor, hem de çevrendekilerin senin kararına saygısını arttırıyor.

 

Dualayıp, çoğalan sevgilerle sohbetimizi bitirdik. Selamünaleyküm…

 

Saygı ve sevgilerimizle

Candemir Ailesi

 

ORTAK EĞİTİM PLANI

GÜVENİLİR ÇOCUK

KÜTÜPHANE

  • Tanıdığım Yönleriyle A.K.D
    Tanıdığım Yönleriyle A.K.D