“Türk'ün vazifesi, dünyada öncü ve örnekliktir.. ”
Duyurular

Sevdakar Kümesi Aile Sohbet Raporu

 

Mart Ayı eğitim planı: Düşünce Yönetimi

 

Konumuz: Neleri daha çok düşünüyoruz?

 

Sohbetimize bu hafta konumuzu okuyarak başladık. Çocuklara bu hafta neleri düşündüklerini sorduk.

 

Aybüke:Bazen düşüncelerimin hedef istikametinde olmadığını fark ettim. Bu duruma birkaç gün çok üzüldüm. İki yüzlülük yapıyormuşum gibi geldi. Kendimi epey suçladım. Baktım olmadı. Eğitimcimle konuştum. Beni iki dakikada ferahlattı. Böyle üzülmenin kötü düşünceleri beslediğini, büyüttüğünü bana izah etti. Hemen rahatladım. Diğer günler hedefime uygun olmayan düşüncelere üzülmeyi bıraktım. Halime bir kez daha şükrettim. Nasıl etmeyecektim ki… Arkadaşlarımın kendisini rahatsız eden düşünceyi unutmak için televizyon seyrederken “Ben alakasızlıkla işi çözüyorum.” Bu hafta birde şunu tespit ettim. Düşünceler Allah’tan uzaklaşınca insan çeşitli günahlara giriyormuş. Tecessüs, malayani gibi… Eğitim ilkeleri kafanda olursa düşüncelerin belli bir düzende oluyormuş ve insanı günahtan alıkoyuyormuş. Eğitim ilkelerinin bir kez daha değerini, bizdeki etkisini gördüm. İnsanın düşünceleri düzenli olunca ağızdan çıkanlarda özenli ve güzel oluyormuş.

 

Handan: Bu hafta kendimi kontrol ettim. Baktım okuldaki yaşadıklarım tüm gün kafamda. Kendi kendime dedim ki “benim ustamı düşünmem lazım.” Düşüncemi Allah dostuna nasıl getireceğim? Annem bana şunları söyledi: Öncelikle kendine “neden düşünüyorum?” sorusunu yönelteceksin. Sorularınla kendi dünyana gireceksin. Sorularınla kendi derinliklerine indikçe inanç dünyanla karşılaşacaksın. İnançların yanlış ise Usta inancıyla değiştireceksin. Böylelikle Ustayı düşünüyüm diye özel bir çaba göstermezsin. Ustayı zaten kendinde hal olarak yaşatırsın. Bu sözlerden sonra uygulamak için derinliklerime doğru yola çıktım.

 

Babamız: Danışacağımız, ortak bir noktada buluşacağımız bir insanın olması ne güzel… Çevremdeki insanlara bakıyorum. Çocuk bir tarafa gidiyor, hanım bir tarafa, adam bir tarafa. Haftam şükürle geçti. Şükür düşünceyi düzenliyormuş.

 

 

Annemiz: Hem kendi yaşantımdan hem de başkalarının yaşantısından gördüm ki; düşünce gerçekçilik güdümüne bağlanacak. Gerçekçilik güdümüne bağlanmayan düşünceler insana tereddüt, korku veriyor. Zan yapıyor. Bu da insanı bunaltan ve sıkan haller. Bu yüzden ustamızla sıkı müşavere etmeliyiz ki her şeyin gerçeğini ondan öğrenelim. Ondan aldığımız gerçek anlayışları tatbike geçirip, kendimizde inanç haline getirebilelim. Yanlış düşüncelerin tekrar halinde inanca dönüşebileceğini unutmadan tüm düşüncelerimizi gerçeğe bağlayalım.

 

İlmihal işlendi. Kur’an okundu.

 

Genel Ödev: Kişilik eğitiminde en çok neleri düşünmeliyiz?

 

ORTAK EĞİTİM PLANI

GÜVENİLİR ÇOCUK

KÜTÜPHANE

  • Tanıdığım Yönleriyle A.K.D
    Tanıdığım Yönleriyle A.K.D