“Türk'ün vazifesi, dünyada öncü ve örnekliktir.. ”
Duyurular

Erbaş Kümesi Aile Toplantı Raporu

 

Konu:Ucub nedir, neden zararlıdır?

 

Ucubun bana göre en öz anlamı, esas sahibini ve ona olan bağlılığını unutmaktır.

 

Yönetilmek isteyen ustası tarafından yönetilir.Yönetilende doğal olarak, karşılaştığı her olayın kişiliğini şerefe erdirmesi için Yöneteninden geldiğini bildiğinden ucub içerisinde olmaz. Ucubun en büyük zararı Yöneteni(manevi ustası) unutmaktır. Her ne kadar zararları anlatmakla bitmeyecek kadarsa da, bana göre en büyük zararı budur. Zararlarını anlata anlata zarara girmek istemiyorum.

 

Ucubtan sakınmanın yararları neler? Bana onlar gerekli diye düşünüyorum. İlk önce Yönetenini unutmadığı için hep mutludur, hep umutludur. Yöneteninin kendisi için ne kadar çırpındığını gördüğü için hep minnettardır, bu kadar ikramın karşısında daha fazla dikkatli olması gerektiğini görür. Yöneteninin onu ne kadar sevdiğini görüp sevgi ihtiyacını karşılar. Yöneteninin ona ne kadar değer verdiğini görüp kendi kıymetini daha iyi anlar. Yöneteninin onu buraya boşuna getirmediğini anlar, bunları düşündükçe eğitime ne kadar ihtiyacı olduğunu daha fazla fark eder. Yönetenini daha fazla sever-sayar, birinci sıraya daha fazla yaklaştırır.

 

O olmadan hiçbir şeyin tam olmayacağına inanır, O olmadan hayatın bir tadı olmayacağına bilir, hayatın başının da sonunun da O olduğunu görür. Ne kadar orijinal bir iştirki, şerefe giden yolda yerine göre her taş büyük, yerine göre her taş küçüktür. Fakat nihayetinde hepside yolumuzda aşılacak tepeciklerdir. Her aşacağımız tepecik bizlere yeni bir ümit, yeni bir heyecan, yeni bir özgüvendir. İşin en güzel tarafıda;  ‘’Bu da geçer‘’ demektir. Yoksa geçmez.

 

Tek olan Yöneticimize, sonsuza kadar onun tarafından yönetilen olmamız dileklerimizle.Dualarımız koskocaman ailemiz için.

Selamlar.

 

ERBAŞ KÜMESİ AİLE TOPLANTI RAPORU

 

Konu:Kibir ve ucubtan kurtulmak için…

 

Kibir ve ucubtan kurtulmanın bana göre iki yolu var. Birincisi, bu rahatsızlık bizde kaç yılda huy haline geldiyse, o kadar yıl kibir ve ucub olmayan bir topluluğun içinde bulunmak. İkincisi, Yönetene çokça değer verip Onu çok sevmek. Ben Allah (cc) ile birliğin ispatını falan bir türlü anlayamadım ama Yönetene çok değer verdikçe,

 

Onun yükünü hafifletmeye çalıştıkça kafamın açıldığını, zekamın geliştiğini, el becerilerimin geliştiğini, sinirlerimin alındığını, sakinleştiğimi, insanlara karşılıksız hizmet etmeye koştuğumu, değer sıralamasında gerçek gözle baktığımda Yönetenimin yüzüncü sırada ise dördüncü sıraya çıktığını, daha fazla olumlu ve güzel düşünmeye başladığımı, daha tertipli, düzenli, temiz olduğumu, kibir ve ucuba çok daha az düştüğümü gördüm.

 

Kibir ve ucubtan kurtulmak için Allah (cc) ile birliğimizin kurulması gerektiği söyleniyor. Diyorlar ki Allah (cc) Ağrı dağının zirvesinde, oraya git birlik ol. İyide oraya gitmek için yol lazım. Nerede ne güzellik varsa, nerede ne başarı varsa, nerede ne ahlak varsa hepsine giden yoldur Dost... Bu yüzden aslında tek yoldur o dost. Ben Onun sözünü bilirim. O böyle dedi, uyguladım, gördümki gerçekten Ona değer verdikçe, Onu sevdikçe, Leyla-Leyla diye gezdikçe görüyorum kendimi, güzelliğimle, eksiğimle… Ancak böyle çalışıyor kafa, çarpıyor kalp, doluyor gözler. Yoksa hep boşta kalıyor sözler.

 

O kafamızı açmasa ne bilirdim kâinatın en değerli yerine hizmet ettiğimi, ne bilirdim eski huylarımın yitip gittiğini, hatta eski hayatımın o kapıda bittiğini. Bir O var, O da benden içeri olmak zorunda. Onu da zaten yapan, yapacak O, aslında ben yine bir şey yapmıyorum. Yine yapan, eden O. Bize düşen sadece  nereye hizmet ettiğimizi bilerek, onun sevinciyle, gururuyla hizmet etmeye çalışmak, hizmet etmek imkânını tanıdığı için şükretmek. Rabbimiz hepimizi de bu güzellikler içerisinde bir arada daim etsin. Dualarımızla.

 

Erbaş Ailesi

 

ORTAK EĞİTİM PLANI

GÜVENİLİR ÇOCUK

KÜTÜPHANE

  • Tanıdığım Yönleriyle A.K.D
    Tanıdığım Yönleriyle A.K.D