İnancın Gücü Kıratın Yanında Duran Ya Huyundan Ya Suyundan . . .
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Kullanıcı Adı :

Şifre :

Tekil Ziyaretçi : 24870
Çoğul Ziyaretçi : 630690
İp Adresiniz : 38.107.179.220
İygder - Tipleri Tanıyalım - Gölge Tip
Gölge Tipi Tanımaya Devam Edelim

İNSAN GÖLGESİ 

 

Bu tiplere daha da dikkatle bakmak gerekir. Çünkü bunların sözleri, sohbetleri, din yolunda, ahlak yolunda görünmeleri daha da aldatıcıdır. Sözlerini dinlerken basbayağı adam sanırsınız. Oldukça ahlak, fazilet sahibi görünürler. Dindarlar gibi, dinlerinin gereklerini de yaparlar. İş ciddiyetine gelince görünüşlerinden eser bulamazsınız. 

 

Gölge tip deyince: “Hiçbir şeye gerçekten inanmadan, iyi inanmış görünen, güven diye hayatta hiçbir güveni olmadan güvenli görünen insanlar akla gelir.”

 

Bu tip insanların görüntüleri gerçekçilerden farksızdır. Dikkat edilmezse, pek çabuk adlanılır. Lafları, sözleri, biçimleri ne olursa olsun, bir döneklikleri veya bir yalanları onları tanımaya yeter. Özetle gölge tiplerin yaşantısı, hiçbir tutum ve davranışı, inan ve güven vericiliği ile sonuçlanmaz. Haysiyetle neticelenen bir sağlamlık görülmemiştir. Bu yüzden birer hiçtirler. Onun için gölge tip adı verilmiştir.

 

GÖLGE TİPLERİN KARAKTERLERİ

 

Kendilerine sebepsiz güvenemezler. Güven duymak için bir kimseye yahut maddeye, ya araca ya da gerece güvenirler. Güvenirler ama şüpheli vaziyette… Yani güvensizlerdir.

 

İmkansızlıklara karşı dayanamaz, bir himaye ihtiyacı duyarlar. Kendi kendilerine işi üretemez, çaresizliği çok yakın bilir ve karamsar olurlar. Mücadele bir zevk olduğu halde mücadele sahasından kaçınırlar.

 

Mücadele etmek gölge tipler için büyük eziyettir. Evlerinde, işyerlerinde herhangi bir münasebetlerinde, ufak bir geçimsizlik olsa, içlerinden bozulurlar, yurdu, yuvayı bırakıp kaçmayı felan düşünürler.

 

Karşılarındakini kendilerinden güçlü sanarlar. Tanımaya ve öğrenmeye üşenirler. Gölge tipler, istedikleri gibi özgür olamayışlarının baskısıyla, kendi kendilerini yererler. Ama güçleri yetecek birini buldular mı, ona yüklenir kendilerini güçlü kabul ettirmeye uğraşırlar.

 

Yapacakları işi hayalen yapar, müspet olarak bir iş ortaya koyamazlar. Neyi tutsalar, ideal bir sonuç alamazlar. Her zaman kuşkulu, tereddütlü olumlarını gizlemek için gösteriş isterler.

 

Bütün bu gibi boşlukların verdiği basınçla kendilerini bir hiç hükmünde tutarlar. Kendilerini bir hiç hükmünde tuttuklarının da iki belirtisi vardır. Biri boynu büküklük, aşağılık kompleksi, diğeri de bencillik ve kibirdir. gölge tipler kibirliliğin basıncıyla çok zaman başladıkları işi tamamlayamaz duruma girerler.

 

İradeleri pek zayıf olur. Hayatlarına yön veremezler. Arkadaşlarının sözü ve hatırı için istemediği yerlere gider, başkalarının tesirine kapılırlar. Kendilerine teslim edilen bir şeyi muhafaza edemez, emaneti sahibi adına korumak bilmezler.

 

İnsan Yüceliğini Gerçekleştirme Derneği
Adres : Yaylacık mahallesi Ulubatlı Hasan cd. 16. sok. No:2/15 -- KIRIKKALE
www.iygder.com | iygder@iygder.com
web tasarım ankara