Bildim Dediğin Sürece İç Dünya Kapıları Mümkün Değil Açılmaz Anaman Kümesi Grup Toplantı Raporu
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Kullanıcı Adı :

Şifre :

Tekil Ziyaretçi : 28920
Çoğul Ziyaretçi : 767027
İp Adresiniz : 38.107.179.216
İygder - Makaleler - Bize Gelenler
Huzur Bahçemizden Esintiler - Güler ASİLOĞULLARI - 2011-09-03 16:29:37

Burası gönül yolcularının bulunduğu cennet bahçesi, burası insanların kişilik ve şahsiyetlenme, insan üstü insan olma yeri, insanların hastalıklarını tespit edip tedavi olmak için birbirleriyle yarış etme, yarış ederken de birbirlerine destek çıkma yeri burası. Buraya her halinle gelirsin.

 


"Ya söyler, ya dinlersin


Kim olduğun sorulmaz


İnsan bizce azizsin" 

 
Deyip güçsüzleri güçlendirme, bezginleri gayretlendirme, insanı birliğe götürme yeri. Ana kucağı gibi sıcak şefkat yuvası. İnsanın kendine güvenmesi, inanması, kendindeki yaşatıcı gücü açığa çıkarma yeri burası, miskinlikten, uykusuzluktan ve tembellikten insanları uyandırma ve gayretlendirme, başarıdan başarıya kendi kendine yarış etme yeri burası; burada kimse kimsenin işine, alışına-verişine ve özeline karışmaz, ilgilenmez, herkes kendi ile meşgul olur.

 

Karşısında gördüğü eksik ve kusur varsa kendinde düzeltmek yeri burası. Burada  anne karnında başlar eğitim. Annenin iç dünyasına ne kadar eğilim varsa çocuk anne karnında gelişir. Annenin duygu ve düşüncesi 10 dakika ne ile meşgul olmuş ise çocuğa o geçer. Hâl olma yeri burası.

 

 
3 yaşından 70 yaşına kadar insanların bir arada eğitim yaptığı yer burası. Askerlik, peygamber ocağı deniyor ya! Evet burası tam bir peygamber ocağı. Eğitimine titizlikle dikkat eden gençlerimizin her şart karşısında rahatlıkla halledilmeyecekleri şeyin olmadığı yer burası. 3- 6 yaş grubunun eğiticisi ayrı, geç kızlarımızın ve delikanlılarımızın eğiticisi ayrı, orta yaş grup arkadaşlarımızın aynı çatı altında asude bir şekilde birlik ve beraberliklerin olduğu yer burası.

 


Buralarda hep sevgi tomurcukları açar. Takdir ve ciddiyetle sulanan tomurcuklar hep meyveye dönüşür. Şükürlü ve takdirli yaşamaktır prensibimiz. Kimse kimseden beklemez, baş tacımızdır “Sen yaparsan olur” İlkemiz. İnsan yaptıkça görür ki; beklemek yok, ummak yok, küsmek yok, yaptıkça güç geliyor. İnsanın gücünde hareketten berekete dönüştüğünü zihinlerin sadeleştikçe hiçbir şeyin yük olmadığını hele ki gövde işi olmadığını gövdenin araç olduğu, sana yaptırana, yaşatanına bir adım daha yaklaştığını duyma yeri burası.

 

Kendini aradan çekip sana bu işleri yaptırana teşekkür etme yeri burası, ustanın elindeki kepçe misali bulunduğun yerin kıymetini, değerini görme yeri burası.


Kendinden önce karşıyı görüp ihtiyacını fark ettirilme yeri burası. Yanlış inançların bertaraf edilip doğru inançların temel alındığı yer burası. İkramın, paylaşmanın insan kalbini ne kadar doldurduğunun değerini görme yeri burası. Burada anne, baba ve büyüklerimize hizmetin rahmet olarak yapıldığı yer burası. Peygamber efendimize (s.a.v.) Ümmet olma, Kuran-ı Kerim’i yaşama yeri burası.

 


Burada aldığımız görevler titizlikle yapılır. Emanetler dikkatli şekilde korunur, gözetlenir. Herkes yapılan sohbetleri kendisine dinler, alacağını alır ve uyguya geçer. Zihnimizin sadeliğini düşünüp boş işlerle veya olaylarla doldurmuyoruz.

 


Kendi kendimize yetiyoruz. Kendimizden memnun yaşıyoruz. Bunlar kelimelerle anlatılacak kadar basit işler değil. Hep birlikte birliğe ulaşmak dileği ile…

 

                                                                                        Güler ASİLOĞULLARI

İnsan Yüceliğini Gerçekleştirme Derneği
Adres : Yaylacık mahallesi Ulubatlı Hasan cd. 16. sok. No:2/15 -- KIRIKKALE
www.iygder.com | iygder@iygder.com
web tasarım ankara