Bildim Dediğin Sürece İç Dünya Kapıları Mümkün Değil Açılmaz Anaman Kümesi Grup Toplantı Raporu
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Kullanıcı Adı :

Şifre :

Tekil Ziyaretçi : 28887
Çoğul Ziyaretçi : 765882
İp Adresiniz : 38.107.179.219
İygder - Makaleler - Yaşayış Ölçüleri
Kişiliğimizi Samimiyetle Kabul Ettirmek - İygder - 2011-06-27 18:45:23

Kişi önce kendi kişiliğini kabul ettirmelidir. Kendi kişiliğini kabul etmekte Samimi olursa, yaşantımın her işi ve davranışında da samimi olur.

 

Bu seviyeye gelen bir kimse, kendisine, amme hizmetlerine, ilişkilerine ve tüm münasebetlerine kişiliğinin değerleriyle davranır. Hepimizin de böyle davranması lazımdır.

 

Böyle kişiliğini gerçekleştirmeyenler gölgedirler. Kim olursa olsun, ne ve nerenin adamı olursa olsun esas şudur: Kişisel değerlerini canlandırmamış kimse, gölgeden başka kimse bir şey kabul edilmez. Edilmemelidir.

 

Bütün huysuzlukların kaynağı ve rahatsız edici olayları meydana getirenler gölge tip adamlardır. Şekli ver, hareketi var, fakat güven verici bir mevcudiyeti yok. Buna ne denir? Gölge denir, gölge, yani bir kişinin gölgesi.

 

Gölge kim? Kimler? Kişilik değerlerini canlandıramayanlar… Evet. Kişilik değerlerini canlandırmayanlar bir gölgeden farksızdır. Bu derde zenginlik, mevki, diploma falan hiçbir şey derman olamaz.

 

Söz verip, sözünden dönen; Ümit verip yapmayan. Başkalarının sözüyle reddeden. Davranışlarında kendi maksadını bilmeyen, kendisine verilen işi baştan savan, yarıda bırakan. Yapmamak istediğini güç yetiremeyip yine yapan.

 

Neyi ne için yaptığını bilmeyen. Değerleri tespit edemeyen. Kıymetleri bulamayan ve bilemeyen. Nasıl gölge tipi tanıdınız değil mi?

 

İddialı olamayan. Dostluğu, düşmanlığı, ne olduğu belli olmayan. Bir dava tutmuş bilinmiyor. Dünyaya neye gelmiş ve ne için insan olmuş olduğunu kestiremeyen. Teslim edilmiş emaneti korumayan. Karar vermeyen. Kararından dönen kim olursa olsun gölgedir. Bu tanımlardan sonra artık gölgeyi nerede görsek tanırız. Bu tiplere gölge nazarıyla bakılmadığı müddetçe, kimse, kimseye yaklaşamaz, anlaşmazlıklar sürer gider. Gölge tip bir kimseyi anlamaz onu bir kişi yerine koyarsak: Aradığımızı bulamadığımızın çöküntüsü; insana dünyayı ters gösterir. İşte bütün meseleler, bugün bu oltada düğümlenmektedir. Tabiidir ki, buna sebep, yine kişiliğin ne olduğunun kimsece bilinmeyişidir. Oysaki tüm meseleleri çözümlemek imkânımız var. Bu imkânlar kişilik değerlerinin canlandırmasına bağlıdır.

 

Gölge tip yaşantılara son vermek şarttır. Bu uyanıklığı getirmek de bu gün için ancak özden yaşantıyla olur.

 

Bunları halledebilmek için samimiyetin kesin çizgisinden yola çıktık, şimdi herkes kendi kişiliğini izah ettiğimiz tarzda kabul etsin bakalım:

 

Kişi yakut insan olduğumuzu:

 

1.    Şaşmaz yargı ile kesin karara bağladık mı?

 

2.    Kişiliğimize halis bir inancımız var mı?

 

3.    Kişiliğimiz için, gerçek ve temel güvenden ciddi bir güvenimiz var mı?

 

4.    Kişiliğimizi gerçekten ispat için gerekleri içtenlikle icra ediyor muyuz?

 

5.    Kişiliğimizi sömürecek engellere karşı dönmezlikle dayanıyor muyuz?

 

6.    Kişiliğimizde, her yanıyla mert miyiz?

 

Bunlar içimizde sağlam ise kişiliğimizde samimiyiz, problemlerimizi çözeriz, bu yolda gölgeliğe paydos diyebiliriz.

İnsan Yüceliğini Gerçekleştirme Derneği
Adres : Yaylacık mahallesi Ulubatlı Hasan cd. 16. sok. No:2/15 -- KIRIKKALE
www.iygder.com | iygder@iygder.com
web tasarım ankara